Bliv Medlem og få:

  • Stemmeret til generalforsamlingen
  • Medindfyldelse på Stubhusets aktiviteter
  • Mulighed for at leje lokaler
  • Rabat ved Stubhusets egne arrangementer

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

Arrangementer

Min Mormors Gebis - MEST FOR BØRN

Koncert med Dissing, Dissing og Las Koncerten er arrangeret i samarbejde med Rebild Bibliotekerne

fredag den 15. september kl. 10.00

Fakta:
Rasmus Dissing, Jonas Dissing og Las Nissen har spillet sammen i 17 år og har medvirket på talrige albums og turneer med Povl Dissing.
Trioen har udgivet tre albums 'Lige præcis' (2008), 'Balladen med Bartof' (2010) og 'Kig op' (2013). I flere omgange har de turneret med fortolkninger af Bob Dylans sange.

'Min mormors gebis' er produceret af Dissing & Las og mixet af Anders Schumann.

Her er en smagsprøve:
Grønlands is: https://www.youtube.com/watch?v=-tPtwbDRpyA

Med afsæt i Jakob Martin Strids nyklassisker 'Min mormors gebis' har den anmelderroste trio skabt et sprælsk album med et klart mål: At flippe ud, så sangene rammer både børn og voksne - helt som bogen formår. Ombord er en række gæstestjerner; heriblandt Julie Berthelsen og guitaristen fra hiphop-mastodonterne The Roots.

De har alle tre prøvet at sidde der med deres børn på skødet og 'Min mormors gebis' hænderne.  De har læst om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot, om dyrenes konge og om hvaler i Holmens Kanal. Og de har oplevet, hvordan både børnene og de selv som voksne nød de bramfri rim og remser. 

Så Dissing & Las' tre medlemmer slog til, da Jakob Martin Strid pludselig ringede med en hasteopgave. Tegneren fortalte, at han skulle modtage Kronprinsparrets Kulturpris. Og selv brød han sig ikke om at stå der og holde en takketale. Kunne Dissing & Las ikke sætte musik til en remse og spille det ved overrækkelsen? Det skulle foregå i en direkte tv-transmission, og de havde halvanden uge ... Trioen var midt i en turné med Povl Dissing og arbejdede samtidig på deres eget tredje album. Men de tog chancen, komponerede musik til historien 'Grønlands is', spillede den for Strid - og han ku' li', hvad han hørte.

I dag, tre år senere, har den lille kim udviklet sig til et helt album, hvor Jonas Dissing, Rasmus Dissing og Las Nissen spiller og fortæller hele 'Min mormors gebis'.

- Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og 'Min mormors gebis' har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden, siger Rasmus Dissing.

Rent musikalsk fristede bogen, fordi både tekster og tegninger åbnede for en stribe associationer hos Dissing & Las. Så trioen, der hidtil har holdt en stilren americana-kurs, har komponeret en bred vifte af sange. De spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop. Der er frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde - blandt andet har triomedlemmerne ageret hunde, kyllinger, aber og geder, da der var behov for dyrelyde. For hver side i bogen har fået lov til at diktere stilen.

 - Kigger man på bogens tegninger, bliver man let inspireret til at flippe ud i alle mulige retninger. Og vi har ladet os drive med. En del børneplader lyder lidt som om, de er tilpasset at skulle køre i baggrunden uden at genere nogen. Men vi har ønsket at nå dertil, hvor det blev en fælles oplevelse for børn og voksne, ligesom bogen. Vi har tænkt: 'Hvad ville Jakob synes om det her?' Sangene skulle have noget af hans anarki, så det er blevet et børnealbum med lidt horn i panden, siger Jonas Dissing. 

Faktisk havde bogen en meget bogstavelig plads i processen, fortæller Las Nissen: 

- Når jeg sang i studiet, stod bogen på et nodestativ ved siden af mikrofonen. Ramte jeg ikke helt stemningen, hørte jeg ude fra kontrolrummet: 'Ahr, Las. Se lige på tegningerne. Hvordan har de børn det? Kan du dreje det i den retning?' På den måde har bogen været et dogme, vi har haft med os.

Foruden trioen og en række musikere giver en stribe gæstestjerner deres besyv med. På 'Jeg gik amok' optræder Captain Kirk Douglas, som til dagligt er guitarist hos det Grammy-vindende hiphop-orkester The Roots. Douglas kender trioen og holder af deres musik, så en skitse blev sendt til det populære The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, hvor The Roots er husorkester. Så lagde Captain Kirk Douglas et guitarstykke på. Tilbage i Danmark lagde Las Nissen et modsvarende guitarstykke på, og så røg tracket til USA igen. Således blev der skabt en transatlantisk guitarbattle. På afslutningsnummeret 'Isbjørnemor' lægger Julie Berthelsen stemme til isbjørnemoren. Sammenhængen er ikke blot, at hendes vokal passer perfekt til den hjertevarme popballade, men også, at hendes egen søn hedder Nanok, som betyder isbjørn.

Endelig er Povl Dissing med på 'Hele familien'. Her kan man høre hans ekspressive vokal synge den elegante linje 'Hele familien er rablende gal - det er faktisk mærkværdigt, at jeg er normal'. 

- Den var skræddersyet til Povl, som altid har været tæt på sin indre galning, pointerer Jonas Dissing.

Og med 'Mormors gebis' bidrager Dissing & Las netop til en familietradition, hvor det barnlige, det musikalske og det særegne går hånd i hånd. I 1971 indsang Povl Dissing Halfdan Rasmussen-rim på det i dag legendariske album 'Sukkerhjerter Hjertesuk', og desuden har han lagt stemme til blandt andet 'Bennys Badekar', flere Cirkeline-afsnit, Thomas tog og hans venner' og Professor Balthazar. 

Samtidig har albummet åbnet nogle fremadrettede dimensioner for Dissing & Las. Hvor sangskrivningen på deres tidligere albums har været præget af stor grundighed, har de på 'Min mormors gebis' givet los og overrasket sig selv og hinanden.

 

 

 

powered by IdeFA Gruppen TYPO3 CMS